Блог

Лични мнения и впечатления за нещата, които се случват в Добринище. Писаници за разходки в планината и други неща.

Ски и сноуборд инструктор - Иван Сакарев, тел: 0899 863 234;

Ски инструктори в Добринище, Ски училище

Сноуборд инструктор Добринище

 ski-dobrinishte

 Ски учител Добринище, Сноуборд учител Добринище

Понеделник, 22 Декември 2014 00:00

Актуална информация за ски-зона Добринище

За съжаление и тази година липсват снеговалежи. Въпреки това горната част (Безбог) от ски зона Добринище е обработена и в добро състояние. В последните няколко дни вечер се наблюдаваха минусови температури и оръдието за сняг работеше. Това е и най-добрата новина за децата и начинаещите скиори, тъй като и учебната писта ще е готова за Коледните и новогодишните празници.

В блога на сайта на Добринище и в туитър акаунта @dobrinishte ще се постарая най-редовно да качвам актуална информация за условията на ски-зона Добринище. Весели празници!

ski-dobrinishte

 

Макар, че в гр. Добринище вали обилен дъжд, в планината от х. Гоце Делчев нагоре преминава в сняг. На 10.12 на начална станция снежната покривка е около 40см. Машините за обработка на пистите вече вършат своята работа като единственото, което може да си пожелаем е да има повече сняг и повече ски и сноуборд забавления.

Заповядайте на ски в Добринище!

ski-dobrinishte

 

Сряда, 01 Януари 2014 00:00

Ски под наем в Добринище

Вие сте на почивка в Добринище и искате да изпитате насладата от зимните спортове. Ние Ви предлагаме всичко, което Ви е необходимо - ски и сноуборд екипировка на най-изгодни цени. При нас може да намерите нови модели ски и бордове на водещи марки, което Ви гарантира бързото напредване в придобиването на умения в ски спорта. Намираме се само на метри от седалковия лифт за х. Безбог.

  • най-доброто ски и сноуборд оборудване;
  • ски училище;
  • ски сервиз;

Заповядайте при нас!

Адрес:  ски зона Добринище, на метри от седалковия лифт за х. Безбог;
Телефони: 0899 863 236 - Борис Сакарев; 0899 863 234;

Вторник, 26 Ноември 2013 16:33

Freeride ски в Добринище

Вчера докато сърфирах в youtube.com попаднах на нещо интересно. Надявам се да Ви подгрее за предстоящия ски сезон в Добринище.

Понеделник, 25 Ноември 2013 14:30

Едно информативно видео за Добринище

     Народе, сезона почти настъпи! Пиринските върхове са побелели, а Добринище очаква първия сняг. Къщите за гости и хотелите са готови да посрещнат туристите, за това вадете ските, наточвайте кантовете, слагайте вакса и елате на ски в Добринище.

     Поствам и едно видео като допълнителна информация за курорта.

Сборният пункт е на площада до хотел Добринище. Качването на х. Безбог трябва да е веднага с отварянето на лифта, понеже маршрутът, който е набелязан не е от най-кратките. В 8.30 вече си на лифта, а хубавото време обещава една приятна разходка в планината. След 20 минути си на Безбожкото езеро и без много приказки тръгваш по пътеката за Поповото.
Първото премеждие, което ти се изпречва пред очите е едно възвишение – местните го наричат „Душевадката", отдалеч не изглежда въобще като препядствие, но когато вече го изкачваш разбираш защо му е дадено това име. Изкачваш го и тръгваш по пътеката, която се врязва между клековете, а след петдесетина крачки ахваш от панорамата, която се открива пред теб. Върхове от ляво и от дясно толкова внушителни, че някак си те карат да се чувстваш прекалено малък сред тази величествена картина, а там долу в средата синее най-голямото езеро в Пирин – Поповото. Изваждаш фотоапарата и започваш да снимаш накъдето и да погледнеш. След това тръгваш надолу по маркировката и непрекъснато се обръщаш удивено. Там отляво е първия връх Сиврията. Изглежда най-голям и внушителен до останалите си братя, но колкото по-близо си до езерото толкова повече разбираш че си се заблудил, когато погледнеш надясно и пред теб се извиси Джангал – връх с уникална алпйска форма. Преполовил си пътя до Поповото и виждаш, че не това е единственото езеро. Наоколо му са пръснати още няколко с различни форма и големина. Вижда се и река Ретиже със своите малки водопадчета, които те карат да се отклониш от пътеката и да отидеш при тях. И най-накрая след едно леко изкачване пред очите ти се изпречва то, най-голямото и дълбоко езеро в Пирин планина. В този момент спираш и оставяш погледът ти да се рее напред в тая красота. Ето го и прословутото островче „Килимявката". Има легенда за него, че някой си поп толкова е бил покрусен от това, което турските поробители направили с неговата дъщеря, че се хвърлил във езерото. Но килимявката му изплувала на повърхността и се превърнала в островчето, което днес краси това езеро.
Но това не е крайната точка от маршрута. Решил си да се изкачиш на връх Джано. Този връх дето се издига зад Сиврия. Не трябва да се почива, че току виж си закъснял и лифта затвори (последното качване е в 4ч). Тръгваш по пътеката отдясно на Поповото и продължаваш напред.
Целта сега е да стигнеш до седловината Демиркапийска порта. Следваш пътеката и маркировката. Ходиш все по посока срещу течението на реката, която се влива в Поповото. Приятното шумолене на потока се чува през цялото време. Колкото по-напред се придвижваш толкова по-красиво става. От дясно се виждат върховете Кралев двор и Момини двори. Спираш и отново изваждаш фотоапарата. Няма как да не запаметиш поне частица от пейзажа пред теб.
На кръстопът си. Надясно табелата сочи към Тевното езеро, а наляво пише - Брезница 9ч., ала странното е, че няма табела за хижа Пирин. Тръгваш по втората пътека все нагоре срещу реката. Слънцето вече е високо в небето и жарко напича. Спираш да отпиеш от водата, която носиш със себе си, но тя е толкова топла, че просто не става. Изсипваш шишето и наливаш от потока – кристална, студена високопланинска вода. Отпиваш и веднага се чувстваш освежен и с повдигнат дух.
Свиваш вляво и започваш да изкачваш връх Джано. Наклонът е голям, слънцето напича, а краят все още не се вижда. Пред теб се виждат само скали и трева, тук-таме някой клек е започнал да израства. Но знаеш, че там горе има нещо красиво, знаеш, че там горе ще откриеш може би най-красивото от Пирин. Вече се си изкачил, силите ти почти са изчерпани, дишането е учестено. Но тогава поглеждаш напред и в миг цялата умора изчезва, дъхът ти спира и известно време не можеш да си отклониш погледа от трите езера, които се намират там долу – Кременските езера. Слушал си, много хубави неща за тях, виждал си много снимки, но едва ли можеш да опишеш усещането, когато ги видиш за първи път. Снимките, които си виждал са нищо пред реалното, което е пред теб. На връх Джано си и накъдето и да се обърнеш виждаш магията на планината. От тук се виждат Поповото, Кременските, Аргировото, Митровото и Каменишките езера. Върховете Каменица, Ченгелчал, Момин двор, Кралев Двор, Джангал, Сиврия, Безбог, а там отляво на Полежан в далечината се белее и най-високия - Вихрен.
Сядаш и хапваш доволен от разходката, която си направил. В теб не се усеща умора, а само приповдигнато настроение и с усмивка на лицето обмисляш новия маршрут за следващата седмица.

Вторник, 30 Юли 2013 14:57

Лято в Добринище

Най-после истинско лято. От няколко дни температурите рязко се покачиха и това веднага си пролича по броя на туристите в градчето. Почти във всяка от къщите за гости в Добринище има почиващи, а за хотелите няма да споменаваме J. По планинските пътеки се виждат много усмихнати лица. Българска и чуждестранна реч се слуша много често в планината. А за тези, които търсят прохлада в жегите, минералния плаж оправдава всички очаквания. Заповядайте на почивка в Добринище. Докоснете се до добрите неща на нашия град!

Входът за минералния плаж в Добринище е 6лв.

Цената на двупосочния билет със лифта до х.Безбог е 12лв.